Man kan aldrig få för mycket av det goda, inte ens i Paris!
Om man redan hunnit checka av alla de stora turistattraktionerna, Eiffeltornet, Notre Damme, triumfbågen och Montparnasse, och känner sig lite klar med staden, så har man fel!
Paris är så mycket mer än en turiststad, och man har mycket kvar att utforska innan man är klar.

 1. Maten

  Om man vill ha en lugn och avkopplande tid i Paris kan det vara en bra idé att lägga upp dagens schema baserat på maten. Vilken typ av mat vill ni uppleva?

  Paris är fyllt av guide Michelin restauranger som kan ge er en fantastisk upplevelse, men fler och fler stjärnkockar gör revolt mot systemet och öppnar egna restauranger och tackar nej till stjärnorna för att kunna vara mer experimentella, och där finns många guldkorn i staden, men som kräver lite planering och bokningar. Så gör en plan över vilken typ av mat och vilka restauranger ni vill besöka, och anpassa er efter de tiderna, och planera sedan ut efter vad som finns i närheten.

  Några rekommendationer där det kan vara bra att reservera, men som brukar kunna lösa det ändå:
  The Peninsula Paris – Det världsberömda hotellet har en fantastisk uteservering på framsidan, perfekt för en lättare lunch i solen, men de har även en takrestaurang och en roof-top bar med utsikt över hela staden, och självklart Eifeltornet.

  Les Antiquaires – Fantastisk bistro med äkta Paris känsla, och fantastisk mat! Ligger precis över floden från Louvre, och är perfekt för en mer avslappnad och romantisk middag.

  Cinq-Mars – Det kanske inte ser ut så, men här får du den bästa rustika franska maten. Menyn är fylld med franska rätter och google translate kan behövas för att kunna välja, men det är det värt. Fantastiskt urval av vin, och utsökta sniglar!

restaurang - paris

2.      Brunch
Paris är brunchernas stad, och staden är fylld av fantastiska ställen, som också kräver reservationer. Så se till att vara ute i god tid eller att ha en reservation om det är möjligt.
I Frankrike serveras inte brunch bufféer så som det görs hemma, utan man beställer från en meny, eller den klassiska brunch menyn, som inte allt för sällan innehåller vin eller champagne, då brunch är något speciellt inte bara ett kokt ägg och en rostad macka. Det kan kännas dumt att stå i kö för att lov att ära frukost, men vi kan lova att det är värt det!

Coutume café – Fantastiskt ställe som säljer sina egna kaffebönor, men som också serverar en fantastisk brunch meny. Mycket populärt, och du kan behöva vänta 20 min för ett bord, men det är det värt.
The Hardware Société Paris – Här har vi ett otroligt populärt brunchställe där man tyvärr kan få vänta upp emot en timme om man kommer vid fel tillfälle. Restaurangen ligger nära Sacré-Cœur, uppe på en kulle, och det finns tyvärr inte så mycket bra alternativa ställen om det skulle vara allt för lång kö, så var beredd på att vänta, eller var där i god tid.

brunch - paris

3.      7e arrondisimentet – Saint-Germain-des-Prés
Alla delar av Paris har ju sin charm, men det är här, i det sjunde arrondissementet som det verkligen kryllar av mysiga bistros, lyxiga butiker och den franska charmen!
Le Bon Marche, en fantastisk marknad, med två våningar av designmöbler, en våning av mat av högsta kvalitet från världens alla hörn, en hel våning med bara vin med provsmakning tillsammans med deras kunniga personal, samt en fantastisk och vacker restaurang mitt i vimlet. Även om en marknad som denna inte låter spännande, och ofta ligger lite över budgeten, är det perfekt för mat och hem inspiration.
Café de Flore är ett av stadens äldsta och mest berömda kaféer, med rätta. Hit kom kända författare och poeter, och även konstnärer så som Pablo Picasso sägs ha varit stammisar här under hans tid i Paris under 1920-talet.

cafe de flor - paris