Köpenhamn är känd för sin laid-back stil, även om det är en storstad är den inte fylld med skyskrapor och stressade kostymnissar, utan det är en lugn och stilla stad där människorna prioriterar fritid och hygge framför stress, vilket märks tydligt när man besöker staden som är fylld med mysiga restauranger, caféer och härliga barer utan avancerade klädkoder.

Om man känner att man redan gjort alla tursitgrejer, och snarare bara vill gå runt och strosa och känna in staden, har vi här gjort en lista på våra favoritställen för att äta gott, njuta, titta på människor och hitta nya favoriter.

För att riktigt komma under skinnet på Danmark bör man börja med maten.
Smörrebröd känner vi alla till, men har du smakat stekt fläsk med persiljesås?
Ida Davidsen är känd som stadens bästa när det kommer till smörrebröd, och i hennes restaurang borda vid Amalienborg slottet kan du har tur att få se Fru Davidsen med egna ögon, där hon står med uppsatt hår, glimrande juveler, görandes mackor. Det sägs att hon ofta smiter iväg med personliga leveranser till kungahuset. Om du vill slå ihop dansk traditionell mat, ska ni upp i folketingets torn, där ni kan äta fantastisk mat med utsikt över hela Köpenhamn.  Smörrebröd serveras till lunch och ordentliga rätter serveras till middag.

restaurant - tornet - köpenhamn

Vill ni komma ännu närmare den danska traditionen ska ni ut på Frederiksberg, till familjehaverne. I anslutning till Frederiksberg parken, ligger tre anrika restauranger på rad, som alla har tillhört samma tre familjer genom flera generationer, och som serveras stora öl, enorma portioner av otroligt god mat, så som stekt fläsk med persiljesås. Ofta spelar ett liveband och det är dejligstämning, här kan man spendera en hel söndagseftermiddag och bara ha det trevligt.
M.G Petersens är den personliga favoriten!

familjerestaurang - köpenhamn

Hyggekänslan kan bäst beskrivas som gemytlig stämning, och kan infinna sig både hemma och på en bra, så länge man har det trevligt är det hygge.
För att komma i hyggestämning rekommenderas det att besöka caféer och barer, och vi har såklart våra egna favoriter.
Bertels Kager är ett otroligt mysigt café på Frederiksberg, som gjort sig känt för sina fantastiska cheesecakes och den mysiga omgivningen. Utöver cheesecake serveras även lättare sallader och mackor, och i san dansk anda kan man få ett glas vin till sin fika.
Vinbarer är också något som Köpenhamn är bra på, och var kan man ha en trevlig stund, om inte på en vinbar?

mother - vinbar - köpenhamn

Mother är en populär pizzarestaurang inne i meat-packing district, som även har sin egna vinbutik inne i centrum. I denna vinbutiken, enkelt döpt till Mother Wine, kan du såklart köpa på dig ett lager bra viner, men torsdag, fredag och lördag eftermiddagar kan du även avnjuta deras italienska apertivo, som består av en härlig blandning av goda ostar, sallader, pastarätter, pizza och annat gott, som kan täcka en mindre hunger, och är perfekt för after-work.