Lyxresa till Bali

Att åka på avslappnande resor har blivit en ny trend. Istället för att hinna se så mycket attraktioner som möjligt, vill man nu hellre ha tid att slappna av och bara njuta.  Charter hotell har börjat med hotell där man måste vara över 16, och fler och fler hotell bygger spa avdelningar och förbättrar sin service.

Bali är ett av de resmål som fatta vinken, och som blivit otroligt populärt när det kommer till dessa njutningsresor, och vi förstår verkligen varför!

Om man är lite rastlös, och gärna vill iväg på lite äventyr finns det såklart också:

  • Promenera upp och ner längs risfältens backar, så som Tegallalang, där ni även kan njuta av fantastisk mat och besöka konstnärer längs er tur.risfält - bali
  • Besök Ubuds Monkey Forest, en fantastisk skog där den lilla Macaque apan bor
  • Spendera en heldag på safari i Bali Safari & Marine park, där över 80 arter, så som noshörning, lejon och zebra lever fritt tillsammans. Om ni vill maximera ert äventyr kan ni spendera en natt på det fyrstjärniga Mara River Safari Lodge, där ni bor inne i parken, och kan se de vilda djuren från ert hotellfönster.safari - bali
  • Besöka Goa Gajah Elefant grotta från 700 talet dit personen valfördar från närr och fjäran för att meditera.

Boende är en annan grej som kan bli lite klurig. Såklart vill man bo så bra som möjligt, men det är lätt hänt att priset drar iväg lite här. Bali är fyllt av riktigt lyxiga hotell med den bästa servicen, men då kostar det också.

Om man är redo att betala lite mer kan vi rekommendera:
Jamahal Private Resort & Spa – Travelers choice Award 2018, som också finns på listan över top 5 romantiska hotell i Asien och top 25 romantiska hotell och små hotell i världen.
Viceroy Bali – Condé Nast Traveler readers choice award, Travelers choice award 2018
Soori Bali Asiens mest romantiska resort!

lyxhotel - bali

Om man vill hålla budgeten nere, men ändå kunna njuta ordentligt, rekomenderar vi att ni tittar på Airbnb istället. Visst, man får själv fixa till den där instagram vänligt frukosten, men man kan spara stora summor, som ni istället kan använda för att köpa dagspass eller äta fantastiska middagar på dessa lyxiga hotell. Många av husen som du kan hyra på Airbnb är som hotel, vilket menas att huset är topdesignat, det finns pool med handdukar, och ofta kommer en städare till huset varje dag. Om man kommer i rätt säsong, kan man hitta många mysiga hus på Airbnb för så lågt som 100 Sek per natt, till skillnad från lyxhotelen, som tar 2-3 000 per natt!
Titta till exempel på detta fantastiska huset

Denna fantastiska lägenheten för 220 kr per natt
Varför inte bo i en traditionell trädkoja?
Eller betala samma som för en person på lyxhotel, men få ett helt hur och bjud med alla era vänner!