Ja, det kanske låter klyschigt att möta våren i Paris, men det finns ju en anledning till att klyschan uppstod….

Den svenska våren kan vara allt annat än mysig, solig och romantisk, och ibland behöver vi komma bort bara för ett par dagar för att få nya krafter och inspiration, men också för att kunna uppskatta vad vi har där hemma.

Oavsett om man är första gångs besökare eller erfaren Paris turist bjuder Paris alltid på nyheter och fantastiska upplevelser.

För förstagångsbesökaren:

 1. Eiffeltornet
  Den stora klassikern!paris
  Oavsett var i staden ni är kan ni nästan alltid se Eiffeltornet, så det kommer inte vara svårt att hitta. Precis bakom tornet finns en fantastisk park med en stor gräsplan, så ta på promenadskorna och vandra över till tornet med en picknic filt och lite gott, och njut av utsikten när ni väl är framme. Om ni vill kan ni åka upp i tornet, och man kan välja att endast åka upp till mitten, men den våghalsiga kan även välja att åka hela vägen upp till toppen.
 2. Triumfbågen och Champs Elysée
  Triumfbågen är också en fantastisk klassiker i Paris, och entrén till den kända paradgatan Champs Elysées. Vill man, så kan man gå upp på toppen av själva bågen och få en fantastisk utsikt över staden och över avenyn, annars är det fantastiskt att spatsera längs Champs Elysée och fönstershoppa i de tjusiga fönsterna. Även om Parisborna själva klagar på att gatan tappat sin charm, finns där fortfarande många härliga bistros, lyxiga butiker och härlig stämning.triumfbågen - paris
 3. Louvre
  I enda änden av Champs Elysée har vi Triumfbågen, och i den andra kan ni hitta Louvre museet.
  Så ta en promenad längs avenyn, stanna till i Jardin des Tuileries trådgården, och besök sedan det fantastiska Louvre museet. Museumet är otroligt stort, och det tar dagar att ta sig igenom om man vill hinna titta ordentligt på alla konstverk, så det är enklast att bestämma sig för att besöka en avdelning, eller att ta en snabb titt, och snarare bli förundrad över de olika teman som finns, då varje avdelning är inredd i stil med konsten.
  Museeumet är gratis för alla under 26 år som kon bevisa att de bor inom EU, med hjälp av tex ett körkort, och är gratis för alla första söndagen i månaden under oktober till mars.louvre - paris
 4. Katakomberna
  Paris har en fantastiks historia, och för att komma riktigt nära historien måste men gå under jorden, på riktigt. Katakomberna är ett 300 km långt system av underjordiska gångar. Gångarna skapades under rommarriket, men i slutet av 1700-talet var Paris begravningsplatser överfyllda, och man började flytta gamla skelett ner i dessa gångar. Nu kan man besöka katakomberna, och gå den 1,7 km långa gången som är fylld av konstnärligt placerade ben och skelettdelar från 1700-talet för att få en riktig känsla av historia.katakomber - paris

5. Maten
Vart man än går, hittar man fina bistros som ser ut att tagna direkt från en film!
Fransk matkultur är mycket uppskattad över hela världen, och det är just de ordentliga portionerna fyllda med mycket smak som uppskattas.
Att äta sniglar står inte alltid högst på önskelistan, men den ska bara göras. Sniglarna serveras i sina stora snäckskal, och är fylla med en otroligt god vitlöks och ört blandning som tar över smaken, vilket gör det lätt för vem som helst att kunna uppskatta en sådan delikatess.  Moules Marinières är också en klassiker, en enorm gryta med blåmusslor kokta i vitt vin, som serveras med pommes, en enkel rätt, men som bara är så otroligt god. Bröd är en något fransmännen verkligen kan, och ni kommer se Boulangerier i varenda hörna. Ni måste prova på Crépes, kanske med nutella och lite friska bär? Alla sorters croissants är fantastiska, antingen naturella, eller men en klick sylt i, eller varför inte en chokladfylld en, pain au chocolate?

sniglar - paris

Vad ni än gör i Paris, kommer ni ha en fantastisk tid, kom bara ihåg att ta er tiden till att njuta, och att verkligen uppleva staden genom att hänga på en charmig bistro i solen med ett glas vin, eller varför inte Champagne?