Varför ska man resa till Mauritius?

Resa till Mauritius

Den tropiska ön Mauritius är känt för sina vita sandstränder och vulkaniska bergstoppar. Det är en äventyrlig ö med indiska tempel, botaniska trädgårdar och möjligheter till att se sällsynta fåglar eller gå med lejon eller simma med delfiner. Folk på Mauritius är väldigt gästvänliga och ser till att du får en så bra vistelse som möjligt.

Lyx på Mauritius är förfånanvsärt billigt, vattenaktiviteter och spa i världsklass gör det svårt att lämna hotellen på Mauritius. Allt från zip-lining till en tur på vattenskoter.

När ska man resa till Mauritius?

Mauritius läge på jorden nära ekvatorn gör det till en året-om destination, även om folk associerar Mauritius med vintersol. Det är varmt och torrt under vintern och mindre myggor, därför är det optimalt att resa till Mauritius då.

Var ska man bo när man reser till Mauritius?

Mauritius är väldigt känt för sina vita sandstränder och allting ligger koncentrerat i det glamorösa öst och populära norra. Det är också relativt blandat klimat och här finns en mängd olika djur. Men i söder hittar du ett fint världsarv som användes som en flyktplats för slavar under 1800-talet.

Bra att veta innan du reser till Mauritius

Det tar ungefär 12 timmar att resa till Mauritius från London. Det är inte särskilt stor tidsskillnad på bara några få timmar och det innebär att det inte blir allt för mycket jet-lag. Maritius valuta kan du köpa innan du åker hit men du kommer definitivt att få en bättre deal när du är på plats. Det är mycket turister här så det är enkelt att växlar valuta. Bankomater finns i alla de större städerna och turistplatser. Gästvänlighet är centralt till Maritius kultur, mat och dryck är alltid erbjudet till gäster och det är trevligt att tacka ja till det.