En resa till Teneriffa

Resa till Teneriffa

Vädret är huvudanledningen till varför folk flockar till Teneriffas stränder, här är det sol året runt. Det är alltid en populär plats att besöka som har mycket att erbjuda.

De flesta sällskapen åker till de sydvästra resort och Los Cristianos, Playa de las Americas och Costa Adeje där de flesta hotellen finns. Los Cristianos är lite lugnare och erbjuder någonting till alla, hit kommer lite äldre människor. Playa de las Americas har jobbat hårt för att tvätta bort sin negativa stämpel. Här finns nu designbutiker och attraherar numera mer och mer familjer. Costa Adeje är det nya ansiktet av Teneriffa och lite mer exklusivt. Här finns fyr-och femstjärniga hotell, fina affärer och vita stränder. I närheten så är det många som surfar och här ligger också en del mer naturliga stränder.

När ska man åka på resa till Teneriffa?

Eftersom Teneriffa har vår/sommar klimat året runt så finns det ingen dålig tid att besöka. Störst chans till regn har man i november och februari/mars. Högsäsong är runt januari till påsk. Det finns massor av flygbolag som gör det möjligt att resa till Teneriffa. Jag skulle vilja säga att september är den bästa månaden att resa till Teneriffa. Det är då som det är varmt, soligt med ljumma och sköna nätter, samtidigt som det inte är mycket turister.

Vad ska man göra?

Tenerife travel guide

En resa till Teneriffa är inte komplett om man inte tar kabinbanan upp till Mount Teide, Spaniens högsta berg där man kan få fantastiska panorama utsikter utöver ön. En annan favorit som många besöker under en resa till Teneriffa är Garachico. Här kan du dricka kaffe på det finaste torget på ön och simma i swimmingpooler som är uppvärmda av lava från vulkanen. Om du tycker om att vandra så ska du inte missa Laurel skogen och ravinerna i Anaga bergen.

Är det så att du vill ha en lyxig upplevelse under din resa till Teneriffa så finns det fantastiska alternativ här.