Roadtrip i USA

Roadtrip USA

Vill du ha en semester som är lite utöver det vanliga i år? Friska äventyr och nya upplevelser istället för att slappa på ett hotell? Tycker du om att köra bil, speciellt bilar med mycket hästkrafter? Då tycker jag att du ska testa på att åka på en roadtrip genom USA. Följande så kommer jag att gå igenom några olika sevärdheter som du borde se på vägen i din roadtrip för att göra den oförglömlig.

Ska du testa att korsa hela USA så borde du planlägga minst en veckas körande om du vill åka komfortabelt samtidigt som du har tid att se lite av de städer du kommer att köra igenom. En klassisk roadtrip börjar i New York, går igenom Chicago och vidare upp till San Fransisco. Om man vill ha en annan typ av roadtrip så kan man börja i Miami och åka längs gränsen till Mexico för att sedan avsluta i San Diego. Är det så att du kör under sommaren så ska du vara medveten om att det kan bli extremt varmt. Därför rekommenderar jag dig att lägga din roadtrip antingen lite längre norrut eller under en annan del av året. Vill du göra en roadtrip där du får möjlighet till att se mycket fin natur och fina utsikter så kan du försöka att åka från Boston till Seattle. Försök att åka igenom North Dakota på din roadtrip, då kan du få möjligheten att se The Badlands vilket är fantastiskt häftigt att se.

Om det är så att du vill se massor av städer och landmärken så föreslår jag en tur igenom de följande städerna; Boston, New York, Philadelphia, Baltimore, Washington DC, Nashville, Memphis, Little Rock, Oklahoma city, Albuquerque, Las Vegas. Om du vill avsluta din resa med stort kalas så föreslår jag att du testar ett av de många kasinon i Las Vegas, om din budget så räcker.

Sist men inte minst så är det viktigt att veta om att det kan vara väldigt dyrt att hyra en bil när man korsar hela USA med en roadtrip, speciellt eftersom du måste överlämna bilen på en helt annan plats än vad du startat. Man kan ha tur och hitta ett avtal där man kör bilen till en privatperson, till exempel på Craigs list. Ibland så kan det faktiskt vara så att det är bättre rent ekonomiskt att köpa en begagnad bil för att sedan sälja den på andra sidan USA. Då kan man faktiskt göra en bra affär av det helt.

Njut av din roadtrip!