Vilka platser är dem bästa att besöka under vintern och våren för att få en semester med bra väder?

semester med bra väder

Vill du ut och resa i världen men vet inte riktigt var man ska åka för att få en semester med bra väder? Här följer lite generella riktlinjer för var man kan resa.

Var ska man åka på semester under vintern?

I Europa så är det kallt, regnigt med låga temperaturer och korta soliga perioder och det är därför inte särsilt roligt att resa runt i Europa under den här perioden. De bättre destinationerna under vintern är skidorter i Alperna och Pyrenéerna, till exempel Frankrike, Schweiz, Italien, Österrike och Spanien.

I Asien så är vintern att föredra för turister. Thailand, Vietnam, södra Kina, Burma och Indien är fortfarande soligt med bra temperaturer och mindre turister.

I norra Afrika så är det fortfarande behagligt väder men det rekommenderas inte att åka mer söderut eftersom det är oerhört varmt i till exempel Kenya, Tanzania och Sydafrika.

I Amerika så tycker vi att Central Amerika, Syd Amerika och Karribien är härligt att besöka under vintern. Till exempel så kan du besöka Mexiko, Brasilien, Venezuela, Argentina och Chile.

Var ska man åka på under våren för att få en semester med bra väder?

I Europa så blir vädret bättre för att resa under våren. Solskenet ökar markant under hela kontinenten och medelhavskusten får varmare temperaturer och vattnet går att simma i.

I Asien så är vädret inte lika behagligt under våren. Här börjar värmeböljorna att komma och faktum är att det kan bli så varmt att folk dör. Det är en perfekt tid på året för att besöka Australien och Indonesien.

I Afrika så är länderna i norr väldigt behagliga att besöka med ett varmt klimat. I söder så är det inte lika ljust som tidigare men det är fortfarande behagligt väder.

I Amerika så rekommenderar vi Nord Amerika och Central Amerika för att få en semester med bra väder.

Trevlig resa