Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Det finns två saker som ofta associeras med skidorten Les Deux Alpes i Frankrike, de två bergsbyarna och den 2 kilometer långa sträckan som tillsammans utgör skidorten. Men les Deux Alpes är inte bara det, skidorten har också den högst belägna glaciären i Europa som det går att åka skidor på. Dessutom finns det även ett center för europeisk freestyle och om du är ute efter att festa så är det här rätt ställe.

Mitt emellan norra och södra Alperna och bara 2 timmar ifrån Grenoble ligger Les Deux Alpes. Här kan nybörjare, experter och familjer komma samman för att åka skidor. Även om Les Deux Alpes har utvecklats i sin moderna arkitektur och tappat lite av sin franska charm så finns det mycket som påminner om traditionell alparkitektur. Man kan fortfarande se traditionella franska resturanger och fina chalets i mörkbrunt trä.

Generellt så är det fin snö på de högt belägna pisterna och svårighetsgrader som går från lite lättare till lite svårare. Nybörjare är verkligen bortskämda här eftersom det finns många pister som är speciellt utformade för barn. Men här finns även gott om off-pist för dem som är lite mer våghalsiga och vill testa sina gränser.

För dem som inte åker skidor och föredrar afterski eller liknande så finns det flera val i byn. Men man kan även testa att gå med snöskor upp för berget, pröva längdskidåkning, klättra eller bada i inom/utomhuspooler.

I matväg så finns det över 40 resturanger att välja mellan så har du massor av val. Om du vill äta god mat på berget så rekommenderas Le Diable au Coeur. Här kan du får rökt skinka och kött eller hambrugare på grillen tillsammans med fantastiskt gott vin.

Vad väntar du på? Boka din resa till resvänliga Les Deux Alpes redan nu i sommar och spara pengar.

Ha en trevlig resa 🙂