Planera en skidresa

Solen skiner och badbyxorna åker snart fram. Även om vintern inte alls är något man tänker på i den här tiden på året är det smart för alla skidentusiaster därute at börja planera sin skidsemester. Dels så blir du mer förberedd och påläst men det blir också mycket billigare för dig som vill åka på skidresa till Alperna. Jag kommer att gå igenom de största värdarna av alpåkning i Europa och börjar med Frankrike.

Landet är hem till det största sammanlänkade skidområdet i världen – Les Trois Vallées som sträcker sig över fyra separate dalar (namnet var redan bestämt innan den fjärde dalen lades till). Pisterna går mellan 8 olika resmål och har 169 lifter, de mesta av terrängen på hög nivå vilket säkrar att det finns snö.

Skidresa till Courchevel

Skidresa

Den populärsta skidorten är Courchevel 1850 – en by som bara har 2000 invånare med 19 femstjärniga hotell. Det är mer än någon annanstans utanför Paris. Här kan hotellrum kosta upp till 42,000 dollar och en hamburgare 70 dollar. Skidorten är en populär plats för oligarker att besöka och hemsidan finns nu på både ryska och ”brasilianska”. Har du pengar i plånboken att spendera så är Courchevel den perfekta platsen. Men är du ute efter ett spännande nattliv eller afterski så rekommenderas inte Courchevel.

Skidsemester i Chamonix

Chamonix

När det kommer till mecka i form av berg så slår ingenting Chamonix. Här är inte status symboler pälsjackor, diamanter utan isyxor och rep som hänger från din ryggsäck. Chamonix erbjuder häftiga utmaningar för den äventyrlystna. Faktum är att Chamonix är den första franska skidorten och fortsätter att ligga i framkant när det kommer till att attrahera skidåkare. Här ligger även Mont Blanc som många klättrare kommer till för att besöka.

Tänk igenom din nästa skidresa och låt dig inspireras. En skidresa behöver noggrann planering för att den ska kunna bli så bra som möjligt. Här kan du får mer inspiration gälande din nästa skidresa.