Spanien i Sommar

När någon säger att det ska åka till söder så är Spanien i regel det första land jag kommer att tänka på. Spaniens kustlinje är 4000 kilometer lång och oavsett när på året du reser, så har du alltid möjlighet att hitta sol, värme och fina stränder med riktigt bra service.

Mallorca & Ibiza

Spanien

På Mallorca finns det ofta turister och du kan förvänta dig att bli väl omhändetagen. Genomsnittstemperaturen svänger från ca 10 grader i Januari till ca 35 grader i Augusti. Önskar man sol och värme ska man besöka Mallorca mellan maj och oktober. Ibiza ligger i samma ögrupp som Mallorca och har den samma genomsnittstemperaturerna men denna ö är kanske mer känd för sitt uteliv.

Spaniens medelhavskust

Spaniens långa östkust är fylld med legendariska stränder och charterområden. Exempel på bra ställen som alla har något att erbjuda och är värda att besöka är Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca och Costa Calida. Bra att veta är att ju längre söderut man kommer desto torrare blir det också. Längs Spaniens sydliga Medelhavskust hittar man berömda Costa Del Sol med Malaga som det mest kända charterresmålet. Låna en bil och kö längs kusten för att uppleva det hela. Jag föredrar speciellt ställen som har lite mindre turistliv var man kan möta lokalbefolkningen på ett mer naturligt sätt. Mitt favoritställe är La Ququesa som ligger precis vid Estepona och är ca en timmer körtur från Gibraltar.

Spaniens Atlantkust

Spaniens Atlantkust sträcker sig både norr och söder om grannlandet Portugal. Söder om Portugal hittar man Spaniens typiska varma klimat. Här är det starka vindar som kommer in över stränderna och den lilla by Tarifa är känt för sina exceptionella surfmöjligheter. Norr om Portugal längs Galicas kust är klimatet helt annorlunda, i den varmaste månaden (augusti) är genomsnittstemperaturen bara 19 grader.

Kanarieöarna

Spanien

Kanarieöarna som är belägna till väst om det afrikanska fastlandet, garanterar sol och värmer året runt. Det finns sju stora öar i ögruppen och de är: El Hierro, La Palma, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote och Fuerteventura. Till och med i januari är genomsnittstemperaturen skön och ligger på 17 grader.

Här kan du läsa mer om resor till värmen.