5 tips för bilsemester i USA

tips för bilsemester i usa

  1. Köp baspaketet

Hemligheten till att spara pengar är att köpa baspaketet. Biluthyrningsfirmor tjänar alla sina pengar på extraval som ofta är absurt dyra. Ignorera deras CDW försäkring som inte ingår i basförsäkringen. Istället ska du försöka få din försäkring själv genom att följa dessa steg:

Använd nätbaserade agenter som tex holidayautos, argushire, auto-europe för att kolla olika priser först. Men se till att kolla på individuella aktörer som Hertz, Avis, Budget, Europcar och Sixt. Dem har ofta speciella erbjudanden som gör dem lika billiga och det är bättre att hyra direkt via en biluthyrningsfirma eftersom det bara är två aktörer involverade (du och företaget).

Håll dig till flygplatsbaserade aktörer – inte bara för att det är mer bekvämt men också för att billiga aktörer utanför flygplatser kan vara falska och det kan vara något fel på bilarna. Erbjudanden som är organiserade via flygbolag är ofta inte billigare.

  1. Ta med egen navigation och barnsäte

Ett annat tips för bilsemester i USA är att det är slöseri med pengar att hyra navigationsutrustning eller barnsäte. Ett barnsäte 10 dubblas i pris genom att hyra en via ett biluthyrningsfirma och navigation är också betydligt dyrare.

  1. Spara 1000 kronor genom köp av extern försäkring.

När du hyr en bil så inkluderas ofta försäkring för större skador. Men då får du ofta betala en 5-10 000 kronor ändå och uthyrningsfirmor försöker ofta  övertala dig att köpa speciella CDW försäkringar som täcker dessa 5-10 000 kronor men tar en stor avgift under tiden istället.

  1. Kolla bränsle policyn och andra tillbehörs policys

Innan du lämnar över kreditkortsdetaljer så får kolla upp företagets bränslepolicy. Om du kör en lång väg, finns det några restriktioner? Om du är under 25, tillkommer det kostnader?

  1. Håll ett öga på ditt kontoutdrag

Ett sista tips för bilsemester i USA är att det är viktigt för dig att kolla ditt kreditkort några dagar efter för att vara säker på att allt har gått rätt till och att inga extra kostnader har tillkommit.

Nu har du fått några bra tips för bilsemester i USA. Här kan du få lite inspiration till resor.