Tips till semester – Flygresor

Tips till semester

Väntar du på ett billigare pris till din semester?

Flygpriser ändras snabbt och till och med flygbolagen kan inte förutse om priserna kommer att gå upp eller ner, allt tas om hand med avancerade program. Om du ser ett flyg som du har råd med så ska du slå till. Det är bara tidskrävande att hela tiden försöka leta efter marginellt billigare flyg.

Bokar du ett flyg för poäng?

Reklam från flygbolag vill ofta försöka övertala dig till att boka ett flyg med dem för att samla ihop så många poäng som möjligt. Men det fungerar nästan aldrig. Man tjänar aldrig ihop tillräckligt med poäng.

Överväldigad av alternativ

Leta alltid omkring på olika flygbolags hemsidor och tjänster. Olika sidor visar olika flygbolag, hotell och tjänster.

Tips till semester – Hotellproblem

Hittar du inte din bokning?

Gör inte en ny bokning, åtminstone inte ännu. Ring din agent eller hotellet. Förhoppningsvis så kan du lösa problemet och dem ska kunna erbjuda dig en bokning till samma pris.

Hotelpoolen är stängd?

Det kan vara så att du har lite kredit för ditt rum. Du kan snällt fråga receptionen om compensation för det du blev lovad men aldrig fick. Samtidigt så får du nog vara realistisk, du kommer inte få hela hotellnotan betald utan istället få en gratis frukost.

Högljudda grannar?

Då är det bästa att säga till i receptionen och hoppas på att dem kan lösa problemet. Annars så får du ringa till hotellchefen och föröska få det löst. Lyckligtvis händer inte detta särskilt ofta.

Rum utan utsikt?

Om rummet inte är det som du betalat för så ska du naturligtvis fråga om att bli flyttad. Om hotellet inte har ett rum så kan du fråga om att bli uppgraderad eller flyttad till ett liknande hotell i närheten.

Läs mer här om flera tips.