Vestrahorn, Stokksnes: Mitt favoritställe på Island

Vestrahorn

En av de första bosättningarna på Island blev funnen i det här området. Vestrahorn är ett 454 meter högt fjäll som har klar utsikt till Atlanten och delar av Stokknes udde. Kusten har några häftiga lava-täppar som konstant bli formade av de våldsamma nturkrafterna från havet och vinden.

Detta är ett otroligt populärt ställe för fotografer, så om du är en kameraentusiast och någonsin befinner dig på Island så är det här ett ställe som du bara måste se. Området borde besökas ett flertal gånger eftersom landskapet förändrar sig konstant. Solen, taken och den svarta lavaströmmen skapar ett dramatiskt och oförglömmligt ljus. Våt sand avspeglar reflektioner av de fjällrika områdena ovanför, något som gör stället nästan gåtfullt.

Personligen tycker jag att det solklart borde vara på varje persons Islands-lista då du verkligen får närhet till själen av det här lande med otaliga landmärken. Orört och vackert är vad jag funderade på när jag satt och kollade ut här för några år sedan. Vidare ligger den kända Vatnajökull-breen precis vid sidan av, på så sätt kan man slå två flugor i en smäll.

När det kommer till när man borde åka hit finns inget klart svar. Sommaren är minst sagt fuktig, men varje säsong har sin egen charm på något vis. Det finns ingen klar högsäsong eller en tidspunkt som är extra speciell. Det enklaste sättet att ta sig hit är via bil eller buss då den såkallade Ring Road ligger precis brevid.

Så vad väntar du på? Boka din resa till Vestrahorn idag!