Vulkaner i världen

Tycker du om bergsturer? Vill du åka på en semester som är något utöver det vanliga?  Besök då vulkaner på din nästa resa! Känn naturkrafterna på kroppen medan du vandrar längs aska och brännhet lava.

Den här listan består av några häftiga vulkaner. Alla är inte aktiva men de är helt klart spektakulära på sitt eget sätt och tillhör definitivt mina favoriter. Utöver att de är fantastiska resmål i sig så erbjuds det också fantastiska möjligheter runtomkring vulkanerna. Låt dig bli inspirerad!

Mount Fujii i Japan

Vulkanen Fuji

Mount Fukii i Japan är en av världens mest kända vulkaner. Det är en väldigt vacker vulkan som ofta är snötäckt. Det finns flera olika vägar upp till man kan till exempel besöka flera tehus. Det är också ett stort skärmflygningsområde för alla våghalsar som verkligen vill uppleva utsikten.

Mauna Loa på Hawaii

Vulkan Hawaii

Mauna Loa är en av världens största vulkaner och ligger hela 4169 meter över havet. Det finns flera vulkaner på Hawaii som till exempel Kilauea och Loihi. Besöker man Hawaii så är vulkaner en stor del av resan, men även sol och bad.

Mount Kilimanjaro i Tanzania

Bestiga vulkaner

Kilimanjaro är ett extremt populärt resmål med över 35000 besökande människor. Klättringen i sig är inte särskilt farligt utan mer en lång vandring. Däremot så är höjdsjuka ett stort problem, något som är omöjlig att förutspå när man vandrar hela 5895 meter över havet.

Etna, Sicilia

Vulkaner

Det finns även vulkaner i Europa. Etna på Sicilien i Italien är en vulkan som sträcker sig hela 3329 meter över havet. Om man vill så kan man bestiga Etna på en dag och vulkanen är fortfarande aktiv. Har man tur så kan man se både aska och lava komma upp ur vulkanen.

Jag hoppas att den här list kommer till användning. Har man möjlighet att besöka vulkaner så ska man göra det!